Egészségét óvó irodai asztalok

3.8.2023 | termékek | irodai asztalok | állítható magasságú íróasztal

Miért érdemes elektromosan állítható magasságú asztalt beszerezni?

Az egészsége valószínűleg elég ok. Tudja-e, hogy a krónikus hátfájást az Egészségügyi Világszervezet, a WHO az ún. civilizációs betegségek közé sorolta? Sőt mint 21. századi járványt említik!

Hogy van a háta? Még nem fáj? Nagyszerű! Mit tesz érte? Edzeni vagy futni szokott? Kitűnő! Igen ám, de az edzőteremben vagy kocogva naponta (?) kb. egy órát tölt. Ugyanakkor heti 5 napon a munkahelyén 8 órát ül! Néha még többet is, ami jelentős aránytalanság.

Az ülő helyzet az ember számára nem természetes, és egyáltalán nem egészséges. Ezenfelül, amikor helytelenül ülünk, megpróbálunk a helytelen testhelyzeten lazítani. Így hát még jobban meggörnyed, különböző módon előre vagy oldalra hajlik, amivel csak rontunk az egészen. Hogy így van, arra mérget vehet.

Szóval, hogy is van ez??

Mindenképpen a HOBIS MOTION ERGO állítható magasságú íróasztalt ajánlom. Alapvető előnye a fix asztallal szemben, hogy az íróasztal az asztallap állítható magasságának köszönhetően alkalmazkodik Önhöz, nem pedig Ön az asztalhoz. A fix irodai asztalok 75,5 cm-es magasságban készülnek. Ez az ajánlott norma az általános testmagassághoz. Sokunk számára azonban ez gondot jelent. Merem állítani, hogy 180 cm testmagassággal már görnyedünk az asztal fölött, amivel garantált hátproblémákat gyártunk magunknak.

Más a helyzet a MOTION ERGO asztallal. Egy megfelelően beállított, minőségi széken fog ülni (erről bővebben egy másik blogban). A munkalapon egy ergonomikus kivágás található, amihez hozzáül, és az asztalra helyezheti a kezét, mintha csak a billentyűzeten szeretne gépelni. Ezután állítsa be az asztal magasságát úgy, hogy a háta függőlegesen álljon és legyen szilárdan megtámasztva. A helyesen beállított asztalmagasság mellett a karok súlyát nem a nyak, hanem az asztal tartja. Az elv ugyanaz, mint a szék vagy az autó karfája esetében. Ezzel tehermentesül a trapézizom, és ellazul a nyak ülés közben. Az effajta ülés csökkenti a gerinc túlterhelését és megelőzi az egészségügyi problémákat.

Bónuszként amikor feláll , odébb tolja a széket, és újra úgy állítja be az asztalt, hogy szép egyenesen álljon hozzá. Nemcsak a háta, hanem az egész teste is rendkívül értékelni fogja. Tapasztalni fogja, hogy milyen nagyszerűen érzi magát. Nyújtózhat egyet, javul a vérkeringése, időnként helyben is lépegethet néhányat… Tegyen így kétórányi ülőmunka után legalább egyszer 15 percig. Tulajdonképpen ezt ajánlja a gerincferdülés és a krónikus hátfájás kezelésében ismert szakember MUDr. Smíšekis. Vele működtünk együtt ezen asztalok kifejlesztése során.

Egészségét óvó irodai asztalok
Érezze a különbséget…

Hogyha az ergonomikus kivágású HOBIS ERGO MOTION asztal valamilyen okból kifolyólag mégsem felelne meg Önnek, választhat egy másfajtát állítható magasságú asztalaink széles kínálatából. Bár azoknál az asztallapokon nincs ergonomikus kivágás, azonban az állítható magasságú asztalok többi előnye megmarad. A munkafelület magasságát saját testmagasságához igazíthatja és dolgozhat állva is.

Amennyiben nincs hátproblémája, az állítható magasságú asztalok hatékonyan előzik meg a hátfájást. Ha pedig már hátfájástól szenved, akkor ez egy kitűnő segítség.

Összefüggő

Csatlakozópanelek

3.8.2023 | termékek

Csatlakozópanelek

Valószínűleg Önnel is megtörtént már, hogy asztalnál ül, és lemerült a telefonja. A töltővel a kezében azon tűnődik, vajon hova tegye. Mert az íróasztal egyik aljzatában a számítógép van, a másikban a nyomtató, a telefonnak pedig kézügyben kell lennie.

Tekintse meg a cikket